دبیرکل خانه کارگر، برنامه‌های هفته کارگر سال ۱۴۰۰ را تشریح کرد و از مشکلات کارگران و مطالبات آنها سخن گفت

به گزارش خبرنگار ایلنا، برنامه‌های هفته کارگر سال ۱۴۰۰ در حالی از روز یکشنبه، پنجم اردیبهشت آغاز خواهد شد. علیرضا محجوب درباره برنامه‌های این هفته گفت: طبق روال هر سال، برنامه‌های هفته کارگر از پنجم اردیبهشت ماه آغاز می‌شود و تا یازدهم ادامه می‌یابد. در چند سال گذشته، روز کارگر گرامی داشته می‌شد اما با افزایش برنامه‌های گوناگون و میسر نبودن اجرای برنامه‌ها در یک روز کاری، روز کارگر به هفته کارگر تغییر کرد.

نماینده اسبق مردم تهران در مجلس با اشاره به تاثیر کرونا بر شرایط بازار کار گفت: کرونا تمامی مردم جامعه را درگیر شرایط نامطلوب و ناگوار کرده و این ویروس باعث شده تا برخی کارگران در کام مرگ فرو بروند. پیش از این بیماری، حوادث ناشی از کار خسارت زیادی به کارگران وارد می‌کرد و جان بسیاری از آنها می‌گرفت.

دبیرکل خانه کارگر با اشاره به تاریخچه روز جهانی کارگر تصریح کرد: اول ماه «می» مصادف با روز جهانی کارگر را گرامی می‌داریم، کارگرانی که در شهر شیکاگو برای ۸ ساعت کار روزانه دست به اعتراض زدند و پلیس آمریکا به ماجرا ورود می‌کند که این دخالت، منجر کشته و مجروح شدن آنها می‌شود.

او با بیان اینکه سازمان بین‌المللی کار در سال ۱۹۱۹ تشکیل شد، درباره اولین مقاوله‌نامه این نهاد بین‌المللی گفت: اولین کنوانسیون، ۸ ساعت کار روزانه را تصویب کرد که در قانون کار تمامی کشورها آمده است. اگرچه این مقاوله‌نامه به یک فرهنگ تبدیل شده اما برخی از کارگران در کشورهای مختلف و حتی ایران از مزایای آن محروم هستند.

باید به مطالبات کارگران احترام گذاشت

محجوب، هفته کارگر را فصلی برای طرح مطالبات کارگران دانست و توضیح داد: ما مطالبات کارگران را بیان می‌کنیم، در واقع همه باید به مطالبات کارگران احترام بگذاریم و در سال جاری، برخی از مطالباتشان را پیگیری خواهیم کرد. امیدوارم، هنگامی که در سال آتی درباره مطالبات امسال بحث می‌کنیم، بخشی از آن جامه عمل پوشیده باشد. سال گذشته، درباره افزایش دستمزد و همسان‌سازی سخن گفتیم اما درباره این موضوع‌ها در سال جاری صحبت نخواهیم کرد. تصور می‌کنم، بخش عمده‌ی این مطالبات انجام شده و بخشی از آن باقیمانده است. امیدوارم، این روند ادامه یابد و دیگر نیازی به مداخله درباره این مطالبه وجود نداشته باشد. و امیدوارم مسیر مطالبات مزدی به گونه‌ای پیش برود که حداقل معیشت و دستمزد منطبق بر یکدیگر باشند.

وی درباره همسان‌سازی دریافتی مستمری‌بگیران نیز اظهار داشت: در دو سه سال اخیر، قدم‌های خوبی برداشته شد اما مشکلات بی‌شماری بازهم وجود دارد. پارسال، همسان‌سازی یکبار اجرا و در اردیبهشت امسال هم برای مرتبه دوم اجرا خواهد شد. من از حسن صادقی، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی و شخص وزیر کار که در مقطعی به موضوع ورود کردند و دستورات لازم را دادند، تشکر می‌کنم. کانون‌های بازنشستگی هم در این راه نقش بسزایی داشتند که اقدمات آنها را ارج می‌نهم.

بیمه بیکاری باید برای تمامی افراد محقق شود

دبیرکل خانه کارگر ادامه داد: این روزها، بیمه بیکاری را برای جویندگان کار مطالبه می‌کنیم. متقاضیان کار این روزهای ما کسانی هستند که هیچ اظهار، بازخورد و بازتاب حتی به صورت بیرونی را ندارند. نرخ بیکاری زنان دو برابر نرخ بیکاری عمومی است که در چنین شرایطی از لزوم حمایت‌های فوق‌العاده سخن به میان می‌آید. سه دوره پیش در مجلس، من طرحی برای بیمه بیکاری مطرح کردم که سه بار توسط مجلس تایید شد اما شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام با آن مخالف بودند و نظری متفاوت داشتند. امیدوارم دولت احساس مسئولیت کند، منظور از دولت؛ نهاد آن است و بر اساس این طرح برای بیمه بیکاری زنان اقداماتی انجام دهد.

وی ادامه داد: آقای میدری در حوزه معاونت رفاه، دیگر مراجع مجمع تشخیص مصلحت نظام و دولت که خواهان اجرای این موضوع هستند باید تصمیمات خود را قانونی کنند. ما برای محقق شدن این موضوع باید تلاش کنیم اما مسیری سخت در پیش‌داریم. حضانت اجتماعی، صراحت اصل ۲۹ قانون اساسی است که تاکنون نسبت به آن غافل بوده‌ایم. من معتقدم، نباید شعائر انقلابی را نادید گرفت.این موضوع در ۴۰ سال گذشته باید مورد توجه قرار می‌گرفت و این روزها  باید حرف‌های دیگری می‌زدیم.

 

کارگران دربرابر کرونا بی‌دفاع هستند

محجوب گفت: علاوه بر این موضوع، کارگران دربرابر کرونا بی‌پناه بودند و کسی به آنها توجه نکرد.در سال گذشته، برخی از کارفرمایان توانایی پرداخت حقوق نداشتند، حقوق آنان را پرداخت نکردند یا تلاش کردند که حقوق آنها را پرداخت نکنند.اما آنچه که قرار بود صورت بگیرد،اتفاق نیفتاد.کارگرانی که حق آنها ضایع شده بود با دریافت وام و قرض به حقوق خود رسیدند اما کسانی که از هیج فرصتی برخوردار نیستند، چگونه بدهی خود را پس دهند؟

امنیت شغلی اهمیت زیادی دارد

وی در ادامه بیان داشت: قراردادهای موقت از دیگر مشکلات کارگران است، وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی برای این موضوع، آیین‌نامه ماده ۱ تبصره ۷ صادر کرده است یعنی حداکثر زمان قرارداد برای مشاغل با ماهیت غیرمستمر را مشخص کرده است. این گام که با هدف امنیت شغلی برداشته شد، کافی نبود. امیدوارم، آثار آن را در تبصره ۲ نیز ببینیم. در حال حاضر، آثار تبلیغی این موضوع را مشاهده کرده‌ایم و در انتظار آثار عملی به سر می‌بریم.

او افزود: مطالبات زیادی مثل شوراها در هفته کارگر مطالبه خواهد شد که اجرای این اقدامات نیازمند همراهی و همکاری است. ستاد هفته کارگر، چندین جلسه حضوری و غیرحضوری را برای برنامه‌ریزی برنامه‌های هفته کارگر برگزار کرد. در این میان برنامه‌های جنبی در زمینه‌های مختلف درنظر گرفته شده است که این موارد را مشاهده خواهیم کرد.

برنامه‌ها را پرشور برگزار می‌کنیم

دبیرکل خانه کارگر توضیح داد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، امروز زمان آغاز برنامه‌های هفته کارگر است که از کنار حرم حضرت امام (ره) شروع خواهد شد. امام راحل، منزلتی خاص داشتند و علاقه خود را به کارگران ابراز می‌کردند. امام برای کارگران تلاش می‌کردند، هیات تشخیص مصلحت نظام بر مبنای این موضوع و با هدف حل اختلافات بین مجلس و شورای نگهبان تشکیل شد. کسی که از تمام علاقه و حمایت نهادهای بالاسری قانونی برخوردار بود و می‌توانست حکم به استثنا بدهد، بزرگترین گام خود در حمایت از کارگران را برداشت. بسیاری، این تصمیم حضرت امام(ره) را نهایت اشتیاق او به کارگران تفسیر می‌کنند.

وی در ادامه گفت: امسال از برگزاری مراسم در کنار مرقد امام ممانعت به عمل آورده‌اند اما قدرشناسی و تعلق خاطر به یک اندیشه، ما را وامی‌دارد مراسم را با حفظ فاصله‌گذاری اجتماعی و رعایت موازین بهداشتی ولی پرشورتر آغاز کنیم. اولین روز از برنامه‌های امسال به این نحوه آغاز می‌شود. دومین روز، تکریم بازنشستگان و کارگران قراردادی و پیمانی است، همچنین از خادمین قانون کار و  آنهایی که به قانون کار خدمت کرده‌اند، تقدیر خواهد شد. روز سه‌شنبه، تقدیر از کارگران نمونه، مهارت، مهارت‌آموزی و امنیت شغلی است. همچنین اجتماع زنان در حوزه مطالبات بیمه بیکاری را خواهیم داشت. چهارشنبه نیز دیدار با مقام معظم رهبری به صورت مجازی برگزار خواهد شد. من از همه می‌خواهم که در این مراسم شرکت کنند. حمایت از تشکل‌ها و به ویژه شوراها موضوع روز پنج‌شنبه است. نماز جمعه به دلیل محدودیت‌های اعمال شده از سوی ستاد ملی کرونا برگزار نمی‌شود لذا نمی‌توانیم مردم را برای شرکت در این فریضه الهی دعوت کنیم. من مردم را به زهد و تقوا دعوت می‌کنیم. همچنین ما همه ساله، برنامه پیاده‌روی عموی داریم  اما بازهم قادر به برگزاری این برنامه نیستیم. امسال برنامه‌های روز کارگر  به صورت حضوری و مجازی برگزار خواهد شد، کیفیت و محل مراسم نیز اعلام خواهد شد.

Check Also

ثبت نام بیمه تکمیلی درمان

آندسته از اعضای محترمی که متقاضی ثبت نام یا تمدید بیمه تکمیلی درمان  در خانه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *